Fructele si legumele galbene au multe beneficii pentru sanatatea noastra, deoarece contin fitonutrienti si flavonoide, care sunt antioxidanti care lupta impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi in organismul nostru, dar asta nu este tot, sunt si o sursa de minerale si vitamine pe care le sunt. cheie pentru mentinerea unei bune functionari a organismului, aici va spunem mai multe despre beneficiile lor!
Inainte de a continua cu beneficiile fructelor si legumelor galbene , mentionam ca unele dintre cele mai cunoscute sunt: mango, lamaie galbena, mar galben, portocala galbena, caise, piersici, ananas, fructul pasiunii, morcov galben, ardei gras galben, rosie galbena. si dovleac galben.
Beneficiile fructelor si legumelor galbene
Beneficiile fructelor si legumelor galbene sunt in principal contributia lor de fitonutrienti, din care sunt o sursa, deoarece acestia se gasesc in zeaxantina si luteina, substante care ofera pigmentul lor particular si care sunt, de asemenea, antioxidanti puternici care elimina si neutralizeaza daunele provocate de radicalii liberi. care sunt un factor pentru suferinta bolilor degenerative, dar asta nu este tot, aici va spunem mai multe despre beneficiile sale!
- Au proprietati antiinflamatorii
Fructele si legumele de aceasta culoare sunt capabile sa amelioreze inflamatia, asa ca ajuta la combaterea formarii celulelor canceroase care provoaca cancer de prostata, uter, colorectal, san si plamani, precum si boli precum arterioscleroza si artrita, datorita carotenoizilor. contin, motiv pentru care previne si imbatranirea.
- Sunt pline de minerale si vitamine
Aceste fructe sunt bogate in beta criptoxantina, hesperidina, quercetina, zeaxantina, luteina, alfa-caroten si beta-caroten, care sunt nutrienti care au grija de sanatatea organismului, si datorita continutului lor ridicat de potasiu sunt diuretice, desi asta nu este. toate, cele care sunt citrice Au provitamina A, acid folic si vitamina C.
Un alt avantaj al fructelor si legumelor galbene este ca imbunatatesc absorbtia diverselor minerale si vitamine, asa ca nu uita sa le adaugi in alimentatie, ai grija de sanatatea ta!
- Sunt bune pentru inima
Aceste fructe si legume reduc riscul de aparitie a unui nivel ridicat de colesterol rau (LDL) si scad nivelul acestora, prin urmare lupta si impotriva bolilor de inima, datorita cantitatii lor de fitonutrienti si potasiu, care controleaza si hipertensiunea arteriala, imbunatatesc si circulatia sangelui, deoarece contin bioflavonoide.
- Ele favorizeaza sistemul imunitar
Au efect antibacterian si antiviral datorita fitonutrientilor lor, astfel incat intaresc apararea, protejand vederea si organele in stare buna de sanatate.
- Ele promoveaza sanatatea pielii
Stimuleaza productia de colagen, care accelereaza vindecarea si elasticitatea pielii, favorizeaza si echilibrul pH-ului, chiar intaresc oasele datorita faptului ca contin magneziu si calciu.
- Ele imbunatatesc digestia
Ele previn cancerul de colon si imbunatatesc digestia deoarece sunt considerate alimente prebiotice care permit cresterea microorganismelor sanatoase din sistemul digestiv, in timp ce cantitatea de fibre solubile pe care o contin confera un efect de satiere care combate anxietatea si constipatia, deci sunt perfecte pentru a fi aperitive.