Berea este unul dintre acele lucruri care te mangaie mereu dupa o zi lunga, este complementul perfect pentru un gratar sau pentru gustarile evenimentului tau sportiv preferat si nu are nevoie de alte ingrediente sau insotitori pentru a atinge exact punctul de care ai nevoie, dar asta nu inseamna ca poate sau ar trebui luat doar singur.

Putine lucruri se compara cu senzatia de a bea o bere rece ca gheata pe vreme calda, dar trebuie sa retineti ca cocktailurile sunt si o modalitate distractiva de a sarbatori fiecare tip de alcool.

Lumea cocktailurilor este uriasa, exista bauturi cu whisky, cu vodca, fructe, lapte, scortisoara si tot felul de ingrediente, unele sunt reci, altele calde (cum ar fi un punch de Craciun cu „picheta”) si altele sunt servite in forma de inghetata sau jeleu, asa ca sunt multe de experimentat si de incercat lucruri noi.

Cand vine vorba de cocktailuri , berea da corp, un pic de amaraciune si o nota de spuma si nu este niciodata umbrita de ingrediente (cand ai echilibrul corect). Berea este cu siguranta vedeta si chiar ajuta la accentuarea aromelor pentru un efect revigorant si luminos, iar cea mai buna parte a tuturor acestor lucruri este ca exista unele optiuni care pot fi preparate chiar si in cateva minute (cum ar fi atunci cand esti in reclame). pentru Super Bowl si trebuie sa faci totul rapid, astfel incat jocul sa nu inceapa fara tine).

Suna ciudat ideea unui cocktail cu bere ? Nu este asa, cheia este sa identifici principalele arome ale celui pe care l-ai ales si sa le completezi cu o serie de insotitori care chiar ajuta la evidentierea lor si care se imbina bine.

Ce bere ar trebui sa folosesti la un cocktail?

Potrivit sectiunii Good Food a BBC, cea mai buna optiune este un Lager , deoarece are un gust mai neutru si mai proaspat, desi puteti folosi orice va place daca reteta va permite. Retineti ca exista arome care nu se combina, asa ca depinde de cea pe care ar trebui sa o folositi. Ca recomandare, ar trebui sa evitati acompaniamentele pe baza de smantana sau aromele prea contrastante, greu de combinat.

In al doilea rand, un cocktail cu bere nu ar trebui sa mearga intr-un shaker , la urma urmei este o bautura carbogazoasa si agitarea energic nu va provoca decat o explozie nucleara in bucataria ta, asa ca de preferinta amesteca totul usor (de aceea nu exista bere martini) .

Radler Paloma

Ingrediente

  • 2 uncii de tequila
  • 3/4 uncie suc de grepfrut, proaspat stors
  • 1/2 uncie suc de lamaie, proaspat stors
  • 1/2 onza de jarabe simple
  • Bere (de preferinta cu note de citrice), la final

Instructiuni

Adaugati toate ingredientele, cu exceptia berii, intr-un shaker cu gheata si agitati pana se raceste bine. Se strecoara intr-un pahar Collins cu gheata. Top cu berea. Decorati cu o intorsatura de grapefruit.

Espresso stout

Ingrediente

  • 25 ml de expreso
  • 25 ml de licor de cafe
  • 250 ml de cerveza negra (stout)

Instructiuni

Serviti 25 ml de espresso rece intr-o carafa mica si adaugati 25 ml de lichior de cafea. Se amesteca si se pune la frigider impreuna cu doua pahare pilsner inalte si subtiri. Se da la rece 30 de minute sau pana se raceste foarte bine, apoi se imparte 250 ml de bere neagra intre cele doua pahare. Impartiti incet amestecul de espresso racit intre pahare si serviti imediat.

Mayan Michelada

Ingrediente

  • 1/2 oz mezcal tanar
  • 5 pizcas de salsa picante
  • 5 varfuri de sos Maggi
  • 3 pizcas de salsa Worcestershire
  • 1/2 oz suc proaspat de lamaie
  • 1/4 oz de jarabe de agave
  • 1 sticla de lager mexican
  • Garnitura: margine de sare chipotle, felie de lime

Instructiuni

Inghetati un pahar cu sare chipotle. Adaugati toate ingredientele, cu exceptia berii, intr-un shaker cu gheata si agitati. Se strecoara in paharul pregatit peste gheata. Top cu berea. Se orneaza cu o felie de lime. Folositi berea ramasa pentru a completa dupa cum este necesar.

Campari IPA

Ingrediente

  • Gheata
  • 50 ml Campari
  • 300 ml bere IPA (ale pale)
  • Orangeada minerala (suc de portocale si apa minerala)

Instructiuni

Luati doua pahare si puneti in fiecare 2 sau 3 cuburi de gheata. Impartiti 50 ml de Campari printre pahare si acoperiti cu 300 ml de IPA. Adaugati un strop de portocala minerala si frecati o bucata de coaja de portocala pe marginea fiecarui pahar inainte de a servi bautura.

Banchetul cersetorului

Ingrediente

  • 2 onzas de bourbon
  • 3/4 uncie sirop de artar
  • 1/2 uncie suc proaspat de lamaie
  • 5 uncii bere usoara rece
  • Garnitura: felie de portocala

Instructiuni

Adaugati bourbonul, siropul de artar si sucul de lamaie intr-un pahar Rocks si amestecati. Adaugati cuburi de gheata, acoperiti cu bere si amestecati usor pentru a se combina. Se orneaza cu o felie de portocala.