Taco-urile la gratar sunt o mancare mexicana pe care trebuie sa o incercati si aceasta reteta este super usor de preparat, mergeti mai departe si faceti-o! 

Nu exista o modalitate mai buna de a incepe weekendul cu niste tacouri de gratar bune, bogate si suculente , pentru ca aceasta mancare mexicana are o aroma incredibila careia nu o vei putea rezista si, desi exista multe versiuni aici, iti vom spune cateva informatii despre provenienta sa pentru a va face o idee si, de asemenea, va impartasim o reteta usoara ca sa le puteti pregati de acasa, este grozav!

Tacos la gratar, o mancare mexicana delicioasa!

Mexic este tara tacosului si nu este de mirare ca din acest motiv exista un numar mare de variatii ale aceleiasi mancaruri mexicane, deoarece fiecare regiune a acestei natiuni are propria sa versiune, sosuri si alte garnituri, dar acestea sunt la gratar. una dintre cele mai apreciate, si desi originea sa nu este precisa, sa stii ca exista chiar si o intreaga investigatie pe acest subiect.

Tacos-urile la gratar pot fi carne de vita, miel sau ied. Foto: www.shutterstock.com

Ancheta a fost efectuata in 2010 si asigura ca tacos-urile la gratar au venit din San Luis Potosi la Monterrey, unde au devenit foarte populare, desi se spune ca ar fi fost gratarul pe baza de carne de vita care a avut un asemenea succes, deoarece Unii spun ca in Monterrey aceasta mancare mexicana a fost preparata pe baza de ied sau miel, dar avand in vedere aroma sa intensa, nu au fost foarte apreciate pana la sosirea acestora din urma, care produc mai mult si au un gust mai placut decat Nu le plac aromele puternice.

Potrivit producatorului de taco din Monterrey, Julian Morales, aparitia taco-urilor la gratar in oras a avut loc in anul 1930, cand traditia obisnuia sa gateasca carnea intr-un cuptor de pamant in care se foloseau lemn de foc si frunze de maguey sau agave; cu toate acestea, in anii 1960, securitatea publica le-a interzis, desi pana atunci modul in care imigrantii din San Luis Potosi le preparau devenise deja popular.

De amintit ca tocmai in anii 50 au inceput sa vanda, pe langa carnea solida, si cele ale buzei, obrazului, limbii, ochilor si creierului.

Acum stiti, aceste tacos sunt o mare parte a culturii mexicane si, desi acum sunt vandute in aproape toata tara si in general in fiecare zi, anterior gratarul era folosit doar pentru a celebra petreceri mari precum nunti, primele impartasasi, sarbatori patronale. , printre altele, si pentru a nu rata savoarea lor unica, aici va lasam reteta usoara ca sa incepeti weekendul de minune, le veti iubi!

Ingredientes para la carne:

  • 1 1/2 kg piept de vita
  • 1 ceapa, taiata in jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • Sarat la gust

Ingrediente pentru sos:

  • 6 chili guajillo
  • 2 ardei iute ancho
  • 2 cani de bulion de carne (cele pe care le-ai salvat la gatirea carnii)
  • 3 linguri de otet alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 1/4 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita de ghimbir macinat sau 1 inch de ghimbir proaspat
  • 4 cuisoare
  • 3 ardei gras
  • 1 praf de scortisoara
  • Sarat la gust

Ingrediente pentru tacos:

  • 24 de zile tortilla de porumb
  • ulei de gatit (optional)
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 legatura de coriandru, tocat marunt
  • sos de rosii verde prajit
  • lamai

Pregatire:

Intr-o oala sub presiune se caleste carnea cu ceapa, dafin, sare dupa gust si usturoi la foc mic timp de o ora. Amintiti-va ca apa trebuie sa acopere doar carnea si ca veti incepe sa numarati timpul dupa ce suna clopotelul.

Cand carnea este fiarta, separa bulionul, lasand deoparte doua cani, pentru ca le vei folosi pentru a face sosul.

Incalziti apa intr-un recipient, cand vine la primul clocot, dati drumul ardeiului si lasati sa fiarba 5 minute, apoi indepartati si lasati ardeii sa se inmoaie complet in apa fierbinte, poate dura 5 minute sa fie gata.

Cand ardeii s-au moale, amestecati-i cu canile de bulion pe care le-ati rezervat si ienibaharul, otetul, usturoiul, piperul negru, scortisoara, cimbru, oregano, cuisoarele si ghimbirul, amestecati pana obtineti o pasta omogena si groasa.

Intr-o cratita, gatiti carnea cu sosul timp de 30 de minute, astfel incat aromele sa se amestece corect.

Acum este momentul sa facem tacos, sa le formati cu carnea si tortillas, adaugati putin sos in interior si vopsiti tortilla pe exterior, apoi puneti tacos-urile sa se rumeneasca peste foc, dati-le cateva randuri pana gasesc. punctul in care sunt aurii dupa bunul tau plac.

Incinge o tigaie la foc mediu. Se umple tortillas cu carnea si putin din gratar (sos), se lac tacos-urile cu acelasi sos si se pun pe foc sa se rumeneasca tortillas, intoarcendu-le de cateva ori pana capata o culoare aurie.